"לכאורה אנחנו במדינת ישראל. אבל מהוואדי שלמטה עלו כל הזמן קולות רמים של מואזין, שהעידו בבירור, כי במקום הזה חיים גם מוסלמים".
זהו ציטוט, ללא עריכה, מתוך כתבה של עדי שוורץ, מוסף "הארץ השבוע", עיתון "הארץ", יום שישי, 21 במרץ 2008.
אבל במדינת ישראל (לכאורה) אכן חיים מוסלמים, ומותר להם, רחמנא לצלן, להשמיע "קולות רמים של מואזין". כשאביגדור ליברמן מציע להעביר את אום-אל-פחם לרשות הפלסטינית קמים עליו לבלעו. אבל הנה, עיתון "הארץ" גם הוא חושב שמקומות בהם "חיים גם מוסלמים" הם מדינת ישראל רק לכאורה. שעמוס שוקן ישלח את עדי שוורץ לאום-אל-פאחם וסכנין לגבש דיעה אם ערים אלו הן במדינת ישראל (לכאורה) או שמא גם לגביהן יש להחיל את הצעתו "ההגיונית לכאורה" של חיים רמון ולהקיפן בחומה.
מוסלמים אפשר לפגוש וקולות מואזין אפשר לשמוע גם במדינת ישראל, וגם במדינות מתוקנות נוספות, כמו אנגליה וצרפת. אבל לא במדינת תל-אביב, הליברלית לכאורה וה"נקייה" ממוסלמים – הלכה למעשה.
אגב, לא הייתי ממתין בכליון עיניים לראות את הציטוט של שוורץ במדור "הפואטיקה של הטבלואיד". לא קוראים שם "הארץ".
פינגבק: משנתי הישן « דְּבָרִים בִּבְלוֹגוֹ
פינגבק: מתחרז עם חליל « דְּבָרִים בִּבְלוֹגוֹ
יפו זה לא מדינת תל אביב? 🙂 חוצמזה, דברים כדרבנות.